petek, 22. junij 2007

KAKO HUJŠATI PRED POLETJEM?



Prihaja poletje in vse ženske si želite izoblikovati svoja telesa in shujšati. Fantje pa pridobiti čim več mišične mase in definicije, ter zgubiti odvečno maščobo okoli trebuha. Za visoko samozavest je izredno pomembo da se odlično počutimo v svoji koži! Tu vam nudim nekaj iztočnic za pravi začetek.

Poti do željenega cilja je več! Pomembno je da izberemo pravo! Vsekakor vam glede na dolgoletne izkušnje in rezultate toplo odsvetujem hitrih načinov hujšanja ali pridobivanja mišične mase, saj si naredite več škode kot koristi.

Vedno imejte v mislih dolgoročno delo in trud ter spremembo življenjskega stila (prehrane, rednih treningov, počitek, itd). Do stanja v katerem je sedaj vaše telo ni prišlo čez noč, ampak je za to potrebovalo več let določenih navad (premalo gibanja, nepravilna prehrana, itd), ki so vas pripeljale do stanja v katerem ste sedaj. Zavedajte pa se da hitre metode hujšanja niso priporočljive.

Kako učinkovito hujšati pred poletjem?

Prvo je ureditev prehrane. Jejte 5x na dan na 3 do 4 ure, tudi če hujšate! Uživajte manjše obroke, nikoli se ne najejete preveč. Izgobajte se mastnim in ocvrtim jedem (promfri, čips, itd), saj vsebujejo nasičene maščobe in trans maščobe, ki so za telo škodljive. Izogibajte se tudi sladicam. Tudi izdelki z nizko stopnjo maščob niso vedno priporočljivi, saj vsebuujejo veliko slakorja in umetnih sladil. Več o pravilni prehrani bomo napisali v naslednjem članku.

Drugič, redno se gibajte (tek, hoja, kolo). Najbolj učinkovit način izgube odvečne maščobe je redna vadba aerobnih športov. To so tek, plavanje, kolesarjenje, hitra hoja, itd. Ena bolj učinkovitih metod je trening zjutraj na tešče. Preden ste zaužili zajtrk pojdite vsaj za 15 min trenirat (tek, hitra hoje, kolo), saj telo takrat porablja odvečne maščobe, ki so se uskladiščile pod kožo. Ker niste zaužili obroka telo nima drugega dotoka energije kot da porabi energijo, ki jo je uskladiščil v obliki maščob. Reden trening na tešče vam bo občutno pomagal izgubiti težo. Morate pa začeti zmerno in postopoma povečevati napor. Hitrost teka ali hitre hoje, kolesarjenja naj bo taka da lahko vmes brez problema govorite.

Tretjič, naredite si načrt uspeha-sprememba vašega načina življenja in ga zapišite. Za dosego kateregakoli cilja (npr. izguba teže za 6 kg) si naredite natančen načrt, ki je sestavljen iz dnevnih, tedenskih in mesečnih ciljev. Majhni koraki vodijo do velikih korakov in dolgoročnega uspeha. Potrebujete pa voljo in disciplino. Najprej si zadajte cilj, da uredite prehrano (jeste 5x na dan), potem da redno trenirate-tek, kolesarjenje, itd. (npr. 3x tedensko). Rezultati ne pridejo čez noč zato se že v naprej pripravite da načrt izvajate vsaj 3 mesece! Izogibajte se hitrim metodam saj telesu veliko boj škodujejo kot koristijo.

Četrtič, preden se odločite za uporabo fat burnerjev se posvetujte s strokovnjakom. Sredstva kot so l-karnitin in fat burnerji so namenjeni izgubi telesne teže. Na srce pa vam polagam da preden posežete po teh sredstvih najprej sami vzpostavite reden ritem vsakotedenskih treningov in prehrane. Ta sredstva vam brez ureditve prehrane in treninga ne bodo pomagala! Šele ko uredite prehrano in vsaj 1 mesec in pol redno trenirate lahko začnete razmišljati o fat burnerju.

Petič, alternativne oblike izgube maščobe in hujšanja. Na trgu je kar nekaj storitev in produktov ki obljubljajo učinkovito hujšanje. Zapomnite pa si da brez trdih temeljev tudi približno nimate nobene možnosti da shujšate. Najprej si morate urediti pravilno prehrano in redno fizično aktivnost (vsaj 3x tedensko). Ko imate enkrat postavljene te temelje, ki so osnova za nadaljnje korake, lahko začnete razmišljati o preparatih za izgubo celulita, liposukciji, termoslim komorah za izgubo maščob (www.lineasnella.si), fat burnerjih.

Kot sem povedal že mnogim strankam, ki so mi bile zelo hvaležne, svetujem tudi vam, da prave rezultate prinaša samo dolgoročni način dela, katerega cilj je najprej spremeniti vaš način življenja (redna vadba, redna in prava prehrana). Nikar ne nasedajte marketinškim prijemom hitrega hujšanja saj je to le mit, ki vas bo pustil na cedilu.


4 komentarji:

Anonimni pravi ...

čist cool nasvet, sam disciplina zna bit včasih problem...:))

Anonimni pravi ...

Ta modelček se pa kar dobro spozna na te stvari, huuudo dobri nasveti.

Anonimni pravi ...

Faq stari..Sj veš o čem pišeš sam ne mi nabijat d ti daješ to na blog k si res neki trener pa da so to tvoje slike. Dal si gor zato ker maš zravn ToboAds reklame in kasiraš par evrou:D

Sam tok, da ne boš mislil, da si ti edini ki tako poskušaš dobiti nekaj denarja;;

LP,
Fitnes freak:P

Hujšanje pravi ...

Meni je zapis super! Lahko pa si preberete tudi kako do želene telesne teže.